מה כדאי לדעת על הוצאת רישיון סקיפר בישראל?

 

במידה ואתם רוצים להשיט יאכטה או אולי שוקלים לעשות קורס סקיפרים ואתם לא בטוחים מה אסור ומה מותר לכם לעשות, הכתבה שלנו היא בדיוק בשבילכם. בכתבה, תמצאו שאלות פופולאריות ותשובות לגבי רישיון סקיפר בישראל.

שאלה מס' 1 – מאיזה גיל אפשר להוציא רישיון סקיפר?

כל אחד ואחת יכולים להתחיל ללמוד להיות סקיפרים וניתן להוציא את הרישיון החל מגיל 18.
אגב, בשונה מרישיון רכב, שניתן להוציא רשמית כבר בגיל 17 ואפשר להתחיל את לימודי הנהיגה כבר מגיל 16 וחצי, את קורס הסקיפרים אפשר להתחיל אך ורק כאשר המשתתפים בקורס הם מעל גיל 18.

שאלה מס' 2 – האם יש דרישות נוספות להוצאת רישיון סקיפר?

סקיפר הוא האדם שאחראי לא רק על כלי השייט אלא הוא גם אחראי על הניהול של ההפלגה וכל מה שמתלווה אליה. זאת אומרת שעליו גם לוודא את התקינות של המכשירים הנמצאים בכלי השייט וכמו כן עליו לוודא שיש ציוד חירום, חגורות הצלה ועוד. אין ספק שעל הכתפיים של הסקיפר, יש אחריות רבה. על כן, המחוקק במדינת ישראל, קבע סייגים נוספים לקבלת רישיון סקיפר והם:

-עליו להיות מעל גיל 18 (זוהי הדרישה ההתחלתית והבסיסית).

-עליו להציג אישור רופא. באישור יש התחייבות על בריאות וראייה תקינה.

-עליו לעבור בהצלחה קורס מגיש עזרה ראשונה והחייאה במד"א.

-עליו לעבור בהצלחה מבחני ימאות כמו: מבחן עיוני ימאות ג', מבחן עיוני ניווט א', מבחן עיוני ניווט ב', מבחן עיוני משיט 30 ומבחן מעשי מסכם.

שאלה מס' 3 – האם אפשר להשיט כלי שיט ללא רישיון סקיפר?

התשובה היא חד משמעית לא. על פי תקנות חוק הספנות, רק מי שעמד בכל התנאים וגם עבר את כל הבחינות בהצלחה, יכול להשיט כלי שייט כמו אופנוע ים, סירה, יאכטה (למידע נוסף על יאכטות ורכישתן או השכרתן, פנו לחברת אקווה מרינה יאכטות) ועוד.

אישה משיטה יאכטה

שאלה מס' 4 – האם בוגר קורס סקיפרים יכול להשיט יאכטה מחוץ למים הטריטוריאליים של מדינת ישראל?

הדבר תלוי בסוג הרישיון שיש לו. אם מדובר על הרישיון הסטנדרטי המוכר גם בשם "משיט 30", יש אפשרות להשיט כלי שייט באופן עצמאי וזאת בתוך המים הטריטוריאליים של מדינת ישראל. כאשר יש וותק של שנה עם רישיון "משיט 30", אפשר להמשיך להוצאת רישיון מתקדם יותר ואז ניתן להשיט ספינה במים בינלאומיים.

שאלה מס' 5 – האם בוגר קורס סקיפרים יכול להשיט נוסעים ולגבות על זה שכר?

אם יש לו רישיון "משיט 30", הוא לא יכול להשיט נוסעים בשכר וזאת משום שמדובר על רישיון פרטי ולא מסחרי. מה שכן, הוא יכול להשיט נוסעים שלא בשכר. במידה ורוצים לעבוד בתחום, יש להוציא רישיון "משיט 40". תודות לרישיון זה, ניתן להשיט ספינות נוסעים בשכר.